Boekfragmenten bij Classic FM

logo-boekfragment.jpgSinds 30 september zijn tijdens de reclameblokken van radiozender Classic FM boekfragmenten te beluisteren.

De radiocommercials hebben een herkenbare structuur. Na de herkenningmelodie worden auteur en titel genoemd en wordt er een fragment uit het boek voorgedragen. Er wordt afgesloten met een verwijzing naar de website www.boekfragment.nl. Op deze site is van het boek een langer fragment te lezen. Er is ook voorzien in het plaatsen van recensies en commentaren.

Op de site staat een overzicht van de titels en auteurs, waaronder ‘Het psalmenoproer’ van Maarten ’t Hart. Ook kunnen daar alle fragmenten beluisterd worden.

boekenmuurkrant.jpgBoekfragment is een nieuwe vorm van boekpromotie ontwikkeld en gerealiseerd door Uphill Battle boekpromotie te Amsterdam. De eerste Boekfragment-campagne loopt van 30 september tot en met 16 oktber 2006. Van 6 boeken wordt in totaal 125 maal een fragment uitgezonden op de radiozender Classic FM. In het weekend de gehele dag, doordeweeks vanaf 19.00 uur.
Het is de bedoeling om de tweede helft van oktober de volgende campagne te starten.

Uphill Battle is een betrekkelijk jong bedrijf dat zich inspant om nieuwe vormen van boekpromotie te introduceren. Het meest bekende en meest zichtbare project is de zgn. Boekenmuurkrant. Op 325 NS-stations worden in vitrines steeds 8 boeken getoond, vergezeld van een tekstfragment.Leave a Response