Stripfestival Breda – 8 en 9 september 2012

Komend weekend staat heel Breda weer in het teken van strips.

De grote Stripbeurs in het Chassé theater wordt gehouden op zaterdag en zondag van 10-17 uur en de in de Grote Kerk vindt de KunstStripBeurs plaats, deze is echter alleen op zaterdag open.

Marten Toonderprijs – Striptekenaar, illustrator, architect en vormgever Joost Swarte krijgt op zaterdag de Marten Toonderprijs 2012 uitgereikt door de vorige winnaars van deze prijs, Jan Kruis en Peter Pontiac. De Marten Toonderprijs is een oeuvre-prijs die wordt uitgereikt aan een striptekenaar die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het beeldverhaal.

Breda – stad van de Beeldcultuur

Breda gaat zich steeds meer profileren als centrum voor beeldcultuur. In de maand september vinden er drie grote festivals plaats. Naast het Stripfestival  op 8 en 9 september is dat het Graphic Design Festival van 19-23 september en Breda Photo van 13 september tot 21 oktober.

Ter ondersteuning van deze activiteiten is eind 2011 het Huis voor Beeldcultuur opgericht en samen met deze festivals wordt nagedacht over een toekomstig overkoepelend International Festival for Visual Culture, dat alle disciplines, ervaring en publiek zal bundelen tot “een ongekend hoogtepunt van beeldcultuur”.Leave a Response