Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair – 33e editie – 5/6 oktober 2012

AMSTERDAM ANTIQUARIAN BOOK, MAP & PRINT FAIR
Vrijdag 5 oktober 2012, 14.00-20.00 u
Zaterdag 6 oktober 2012, 10.00-18.00 u

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober wordt in de Passenger Terminal Amsterdam, aan de oever van het IJ, de 33 editie van de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair gehouden.

Na twee succesrijke edities zal de antiquarenbeurs ook ditmaal worden georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA) en de Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB). Tevens zullen bibliofiele drukkers, uitgevers en genootschappen zich op de beursvloer presenteren.

Bekijk hier vast de catalogus om een beeld te krijgen van het fraaie aanbod van de verschillende deelnemers.

opening – Eva Rovers, biograaf van Boudewijn Büch, is ambassadeur van de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair en zal de beurs openen op vrijdag 5 oktober om 13.45 uur.

prijs – Op zaterdag 6 oktober om 15.00 reikt Eva Rovers tijdens de beurs de Boudewijn Büch-Prijs uit. Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich onderscheiden heeft om het antiquarische boek onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Dit jaar wordt de prijs postuum uitgereikt aan schrijver, dichter en bibliofiel Gerrit Komrij. Komrij’s partner Charles Hofman zal de prijs in ontvangst nemen.

extra’s – Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA) richt enkele extra vitrines in met materiaal uit de tentoonstelling ‘Carré 125 jaar: Koninklijk Circus én Theater’. Bibliofiele drukkers, uitgevers, boekentijdschriften en letterkundige genootschappen tonen hun laatste uitgaven.Leave a Response