Bibi Dumon Tak krijgt de Gouden Griffel 2012 voor haar boek Winterdieren

De Nederlandse schrijfster Bibi Dumon Tak werd vanavond de winnaar van de Gouden Griffel, de prijs voor het mooiste Nederlandstalige kinderboek. Ze kreeg de prijs voor haar boek Winterdieren, over dieren die leven op de Noordpool en de Zuidpool.

De prijs werd uitgereikt op het Kinderboekenbal in Amsterdam, de start van de Kinderboekenweek 2012, die duurt tot en met zondag 14 oktober.

Winterdieren is ‘een parel binnen de non-fictie’, oordeelde de Griffeljury. ‘Het is een boeiend, avontuurlijk en aanstekelijk boek, dat getuigt van schrijflust, kijklust, originaliteit, passie en vakmanschap.’

Bibi Dumon Tak (1964) schreef diverse non-fictie kinderboeken en ontving al vijf keer een Zilveren Griffel. In 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk, Laika tussen de sterren, over het Russische hondje Laika.

De illustraties in Winterdieren werden gemaakt door Martijn van der Linden.

>> Winterdieren is een uitgave van Querido Kinderboeken,
>> hardcover, 112 pagina’s, verkoopprijs € 14,95 | bestel

Kinderboekenweek
Kijk voor alle informatie over de 58e editie van de Kinderboekenweek op de website.Leave a Response