Rotterdam – 9e Poetry International Kinderfestival – ‘Dichter aan tafel’

Dichter aan tafel – Het 9e Poetry International Kinderfestival staat in het teken van ETEN

poetry-kind.jpgVan 17 tot en met 21 oktober 2007 vindt in Rotterdam het 9e Poetry International Kinderfestival plaats. Het festival is bedoeld om kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar op een speelse en toegankelijke wijze in aanraking te brengen met poëzie.
Dichters die op het toneel verschijnen zijn Joke van Leeuwen, Wim T. Schippers, Arjen Duinker, Hagar Peeters, Driek van Wissen, Esther Naomi Perquin en K. Schippers.

Gedichten over eten
Onder het motto Dichter aan tafel krijgen de kinderen en hun begeleiders gedichten over eten te horen. Daarnaast worden de kinderen uitgedaagd om na afloop van het programma zelf met een gedicht aan de slag te gaan. Op de vrijdagavond van het festival krijgen de bezoekers tijdens een speciale dinershow, behalve poëzie ook een maaltijd voorgeschoteld.

Poëzie, maar ook dansen, koken en zingen
Op het 9e Poetry International Kinderfestival worden niet alleen de mooiste gedichten over eten en drinken voordragen, er wordt ook gedanst, gekookt en gezongen. Dichter aan tafel begint in Theater Bonheur, met dichters, dansers, een goochelaar, acteurs en zangers.
Na het zaalprogramma in Bonheur, wordt iedereen meegenomen naar de Witte de Withstraat, voor een wandeling langs spannende plekken die speciaal voor dit festival zijn omgetoverd tot kleine theaters waar acteurs een mooi gedicht voordragen.

Voorstellingen die voor iedereen toegankelijk zijn
Vrijdag 19 oktober, 18.00 uur – Voorstelling in combinatie met diner
€ 10,00 tot en met 15 jaar – € 15,00 vanaf 16 jaar

Zondag 21 oktober, 12.00 en 15.00 uur – inclusief poëtische wandeling
€ 5,00 tot en met 15 jaar / € 7,50 vanaf 16 jaar

De voorstellingen duren steeds twee uur.



Leave a Response