‘Literair aperitief’ start in boekendorp Damme

Op zondag 28 oktober 2012 vindt in het stadhuis in Damme vanaf 11 uur het eerste ‘literair aperitief’ plaats, in het kader van de vijftiende verjaardag van Damme als boekendorp. Dit ‘literair aperitief’ is de eerste in een reeks van negen.

De formule is telkens dezelfde: Jooris Van Hulle, samensteller van het boek ‘Iedereen is van ergens – 25 auteurs uit West-Vlaanderen’ interviewt telkens twee auteurs, die daarna uit eigen werk voorlezen. Na de lezing is er een aperitiefje en daarna krijgen de aanwezigen een gratis exemplaar van ‘Iedereen is van ergens – 25 auteurs uit West-Vlaanderen’.

In Damme komen de auteurs Luc Devoldere en Gwy Mandelinck aan het woord.

De reeks ‘literair aperatief’ is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen. De volgende bijeenkomsten - telkens op zondagvoormiddag – zijn in verschillende bibliotheken.

Praktisch
zondag 28 oktober 2012, om 11 uur in het Stadhuis Damme, Markt 1
de toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht – zie website Damme

Boek

• Jooris Van Hulle
Iedereen is van ergens : Vijfentwintig auteurs uit West-Vlaanderen
Uitgeverij Houtekiet, juni 2011
te koop bij bol.com

In de publicatie Iedereen is van ergens – 25 auteurs uit West-Vlaanderen bundelt Jooris Van Hulle vijfentwintig portretten van auteurs die geboren werden in West-Vlaanderen of er al geruime tijd wonen en belangrijk grensoverschrijdend werk publiceerden in de voorbije kwarteeuw. Van Paul de Wispelaere tot Anne Provoost, van Jozef Deleu tot David Van Reybrouck, van Pieter Aspe tot Peter Verhelst, van Bart Moeyaert tot Sylvie Marie.

Vijfentwintig auteurs uit diverse literaire genres – proza, pozie, jeugdliteratuur, toneel en essay – passeren de revue. Hun werk wordt kritisch geanalyseerd, een fragment eruit nodigt uit tot verdere kennismaking.

Speciaal voor deze uitgave maakte de West-Vlaamse fotografe Nele Van Canneyt sprekende foto’s van de auteurs.



Leave a Response