Boekkunstbeurs 2012 – 3 en 4 november in de Pieterskerk, Leiden

Tijdens het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 november 2012 staat de Pieterskerk in Leiden weer in het teken van het boek. Dan vindt de jaarlijkse Boekkunstbeurs plaats, georganiseerd door de Stichting Drukwerk in de Marge en de stichting Handboekbinden.

Elke bezoeker krijgt een in beperkte oplage gedrukt verhaal dat door Dominee Gremdaat (Paul Haenen) speciaal voor deze beurs is geschreven. Op de beurs kan men hier een omslag en een illustratie bij kiezen, en het drukje onder professionele begeleiding inbinden tot een echt boek. Op zondagmiddag komt Dominee Gremdaat naar de beurs om voor te lezen en te signeren.

Op de beurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier.
Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.
Handboekbinders zullen allerlei voorbeelden van hun activiteiten tonen.

De Boekkunstbeurs is voor het publiek geopend:
zaterdag van 10:00 – 17:00 uur / zondag van 11:00 – 17:00 uur
De toegangsprijs bedraagt € 6,- / kinderen tot 12 jaar gratis

 

foto Rob Over de Linden / kijk hier voor meer foto’s van de boekkunstbeurs 2011Leave a Response