Lezen met een zachte G – Portretten van bekende Limburgers met hun favoriete boek

Jack Poels, zanger van de band Rowwen Hèze

Lezen met een zachte G – Portretten van bekende Limburgers met hun favoriete boek – fototentoonstelling in Centre Céramique, Maastricht

Een keer in de twee jaar geeft Centre Céramique een opdracht aan een jong, aanstormend fotografietalent. Als afsluiting van het 350-ste jubileumjaar van de Maastrichtse Stadsbibliotheek is Ruben Reehorst gevraagd bekende Limburgers te fotograferen met hun favoriete boek.

Een unieke tentoonstelling met bijna 70 bijzondere portretten van o.a. Jack Poels, mgr. Frans Wiertz, Geert Wilders, Huub Stapel, Marijke Helwegen, Theo Hiddema, Pierre en Boudewijn Zenden, Jolande Sap, Twan Huys, Peggy Vrijens, Jan Smeets en Beppie Kraft. De foto’s gaan vergezeld van korte teksten, waarin de geportretteerden uitleggen waarom ze juist voor dit boek gekozen hebben.

Ruben Reehorst (Maastricht, 1982) studeerde zowel aan de Maastrichtse als aan de Hasseltse kunstacademie grafisch ontwerpen en visuele communicatie. Sinds het begin van zijn carrière in 2009 heeft hij al verschillende (inter)nationale onderscheidingen in de wacht gesleept. Reehorst is gespecialiseerd in portretten, kunst en mode, en streeft in zijn werk vaak naar een balans tussen feit en fictie. In zijn portretten is hij op zoek naar datgene dat onder de oppervlakte ligt, naar verborgen drijfveren.

Voor mij zit in elk persoon oprechte schoonheid en een metafoor die op het leven zelf slaat. Mijn foto’s zijn stille getuigen van mijn eigen visie, kracht en kwetsbaarheid. (Ruben Reehorst)

Lezen met een zachte G | 11 dec 2012 t/m 30 mrt 2013 | Centre Céramique | toegang gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *