De Boekenboom in Zwijndrecht is genomineerd voor de Onderwijsprijs Zuid-Holland

De Boekenboom in Zwijndrecht, een initiatief van de lokale basisscholen De Dolfijn en De Bron, is genomineerd voor de Onderwijsprijs Zuid-Holland.

De Boekenboom is bedoeld als alternatief voor de wegbezuinigde openbare bibliotheek in de wijk en werd op 24 april 2012 in gebruik genomen door schrijver Jan Terlouw.

De boekenboom bestaat uit vijf boomstammen met vakjes. In de vakjes staan diverse soorten boeken. Iedereen kan en mag gewoon een boek naar keuze uit de boom pakken. Als het uit is, wordt het boek weer teruggezet in de boom. Mensen kunnen ook hun eigen boeken in de vakken kwijt, zodat anderen deze weer kunnen lezen. Het is de bedoeling dat de boeken gaan rouleren. Op deze manier blijft er een uitleenplek voor boeken in de wijk Kort Ambacht.

Voor deze prijs zijn drie projecten genomineerd en de winnaar wordt 14 november bekend gemaakt.

De provinciale winnaars zijn automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Een landelijke jury bepaalt uiteindelijk wie de Nationale Onderwijsprijs in ontvangst mag nemen. Dat zal gebeuren tijdens een feestelijke bijeenkomst in maart 2013.

 



Leave a Response