Covers with books (2) – ‘Mister Pip’ – Lloyd Jones

misterpip1.jpgMister Pip is de tiende roman van Lloyd Jones (1955) uit Nieuw Zeeland. Het boek verscheen in 2006 in Australië en Nieuw-Zeeland en werd onderscheiden met de Commonwealth Writers’ Prize Best Book Award 2007 en de Montana Book Award.
Bovendien kwam het op de short-list van de Man Booker Prize 2007. Inmiddels is het aan meer dan 15 landen verkocht.

De Amerikaanse uitgever The Dial Press (Random House) gaf het boek deze mooie cover met ‘boek op strand’.

Het boek kreeg van deze uitgever zelfs een eigen website.

In Nederland is het boek uitgegeven door De Bezige Bij.

Het verhaal
De dertienjarige Matilda woont op het eiland Bougainville in de Grote Oceaan. Op deze idyllische plek woedt al enkele jaren een allesvernietigende burgeroorlog, die het alledaagse leven totaal heeft ontregeld. Al zesentachtig dagen heeft Matilda niet naar schoool kunnen gaan, totdat meneer Watts, de enige blanke man in het dorp, de school weer opent. Zijn gebrek aan leservaring besluit hij te compenseren door elke dag een hoofdstuk uit Great Expectations van Charles Dickens voor te lezen. Niet alleen de kinderen raken in de ban van de avonturen van Pip, ook de andere dorpsbewoners komen naar de school om de verhalen te horen. Maar op een eiland waar oorlog domineert, heeft de kracht van literatuur verstrekkende gevolgen.

misterpip2.jpg

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpgLeave a Response