Openingsweekend van De Slegte +

Vandaag, 15 november 2012, gaan in Apeldoorn, Enschede, Haarlem en Zwolle de winkels van de Slegte van start in de nieuwe formule De Slegte +. Dit betekent dat in deze winkels naast het aanbod ramsj en tweedehands nu ook veel meer nieuwe boeken te koop zijn.

Wees gerust, we zijn nog steeds De Slegte, maar bieden je vanaf nu wel meer! Naast de mooiste 2de hands boeken hebben we nu ook de populairste kinderboeken, de smakelijkste kookboeken en een ruim assortiment tijdschriften.

In deze steden is nog geen sprake van echte samenvoeging van de selexyz en de slegte winkels. Dat is wel het geval in Groningen, Leeuwarden, Arnhem en Nijmegen, waar vandaag open gaan:

  •  dekker + de slegte in Arnhem
  •  de tille + de slegte in Leeuwarden
  •  dekker v.d. vegt + de slegte in Nijmegen
  •  scholtens + de slegte in Groningen

In Groningen, Leeuwarden, Arnhem en Nijmegen, voorheen steden met zowel een selexyz- als een de slegte vestiging, vind je jouw favoriete boekwinkels nu onder één dak. Deze winkels hebben een nieuwe uitstraling gekregen en je vindt er zowel de nieuwste titels als voordelig geprijsde 2de hands boeken.

Van piere + de slegte in Eindhoven opent haar deuren op 22 november 2012. De komende maanden zullen ook in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Den Bosch, Tilburg, Utrecht en Maastricht selexyz en de slegte winkels worden samengevoegd. De slegte in Hilversum, scheltema in Almere en gianotten in Breda zullen in 2013 een nieuwe uitstraling krijgen.

Nieuw concept – Er wordt druk gesleuteld aan het nieuwe concept – Boekwinkel 3.0 – dat uiteindelijk het gezicht van de nieuwe boekhandels moet worden. Bureau Tomorrow Design is door de nieuwe eigenaar van Selexyz en De Slegte, ProCures uitgekozen om ‘een geheel nieuwe retailbeleving voor de boekenbranche’ te ontwikkelen.

Er is een website gemaakt – vraagteken.info – waar het publiek zijn mening kan geven over een aantal vragen die worden voorgelegd.

 

NB – Bij de opening van de eerste vernieuwde de Slegte winkel in Den Haag op 25 november 2008 kregen de eerste bezoekers een fraai boekje met een gedicht van Gerrit Komrij, ‘Ballade van de boekenjager’ kado.

De bezoekers van de winkels in het feestelijke openingsweekend 2012 krijgen als aandenken ‘een leeslampje’…

Maar, toch een bezoek brengen, want elk tweede tweedehandsboek gratis, is toch ook niet gek.Leave a Response