Nederland gastland op Pisa Book festival in Italië

Nederland is gastland op het Pisa Book Festival, een van de grootste literaire evenementen van Italië.   

Dit weekend, van 23-25 november 2012, vindt het Pisa Book Festival plaats, een van de grootste literaire evenementen van Italië, met ruim 36.000 bezoekers in drie dagen. Het programma bestaat uit 200 voordrachten en optredens in het plaatselijk congrescentrum. Het festival is ook een belangrijke beurs voor de onafhankelijke uitgeverijen, waarvan er circa 180 een stand zullen hebben. Het zijn veelal deze uitgeverijen die Nederlandse auteurs op de markt brengen.

Jaarlijks verschijnen circa 25 uit het Nederlands vertaalde titels op de markt.

De Nederlandse Ambassade in Rome presenteert samen met het Pisa Book Festival zes bijeenkomsten met schrijvers die al in het Italiaans vertaald zijn dan wel in aanmerking komen voor vertaling. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterfonds.Leave a Response