Op de Vriendendag van het Letterkundig Museum – a.s. zo 4 november 2007 – is iedereen welkom!

Op zondag 4 november 2007 om 14.00 uur is de jaarlijkse Vriendendag van het Letterkundig Museum in Den Haag. Ook als u geen Vriend van het museum bent, kunt u deze middag (na aanmelding) bijwonen.logo-lm.jpg

Na de verbouwing van het Letterkundig Museum die nu gaat beginnen, komt er een nieuwe tentoonstelling. In de nieuwe opzet staat een Pantheon centraal van 100 grote namen uit de Nederlandse en Vlaamse letterkunde vanaf de Middeleeuwen.

Op de vriendendag worden de veranderingen toegelicht. Anton Korteweg legt uit wat en waarom er van alles verandert, Marita Mathijsen, hoogleraar Moderne Letterkunde aan de UvA, vertelt hoe de samenstelling van de erelijst tot stand is gekomen en Bertram Mourits, redacteur van uitgeverij Contact, houdt een pleidooi voor Jan Hanlo, die volgens hem ten onrechte niet tot de top 100 behoort. Wel uitverkoren is J.C. Bloem. Anton Korteweg interviewt Bart Slijper over diens Bloem-biografie Van alle dingen los en toont filmfragmenten met de dichter. Joke van Leeuwen brengt ten slotte de gemoederen tot bedaren met een cabaretesk optreden.

Aanvang programma 14:00 uur, ontvangst met koffie en thee vanaf 13.30 uur. Kijk op de website hoe u zich kunt aanmeldten, de toegang is gratis.Leave a Response