‘Bibliotheca Apostolica’ gaat digitaal

http://youtu.be/ylENx9xvB7wupload door EMCCorp, 3 dec. 2012

Preserving the Vatican’s Historic Treasures – With the help of EMC, The Vatican Library, or “Bibliotheca Apostolica”, is digitizing all of its contents. One of the world’s largest libraries, it contains nearly 90,000 historic books, documents, papryus texts and other ancient treasures.

De 82.000 manuscripten die deel uitmaken van de enorme verzameling van de Vaticaanse bibliotheek worden gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt via internet. Deze operatie wordt uitgevoerd door het bedrijf EMC Corparationa global leader in enabling businesses and service providers to transform their operations and deliver information technology as a service.

EMC was ook de hoofdsponsor van de tentoonstelling ‘Lux in Arcana’, waar van maart tot september 2012 honderd originele documenten waren te zien, die al 400 jaar lang in de geheime archieven van het Vaticaan werden bewaard (zie eerder bericht).Leave a Response