De tafel van 1 – een fotoreeks van Bert Bevers met schrijvers aan hun schrijftafel in Antwerpen

Peter Holvoet-Hanssen (foto Bert Bevers)

De tafel van 1

Natuurlijk gaat het uiteindelijk om het wérk van de schrijver, het geesteskind dat de hand van zijn maker loslaat zodra de laatste punt gezet is om, zoals het hoort, een onafhankelijk bestaan te gaan leiden. Maar eerlijk is eerlijk: in eenieder van ons schuilt toch ook de voyeur die graag eens in de kraamkamer zou willen gluren om te zien waar dat kind ter wereld kwam.

Zo begint de korte inleiding op de website De tafel van 1. Een project van dichter en beeldend kunstenaar Bert Bevers waarin hij alle auteurs (dichters, jeugdboekenschrijvers, prozaïsten, toneelauteurs en wat dies meer zij) in de gemeente Antwerpen vast wil leggen, zittend aan hun schrijftafel.

De foto’s in De tafel van 1 worden (telkens op dinsdag en donderdag) voorgepubliceerd op de Le blog de CDR (Mededelingen van het Centrum voor Documentatie & Reëvaluatie)  waarna ze worden toegevoegd aan De tafel van 1, waarin op dit moment al zo’n 70 portretten zijn te vinden.

Maris Bayar

Filip Staes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *