Vierde serie ‘Benali Boekt’ op TV – vanaf 3 maart 2013

benali-header-2013Op 28 april 2010 was de eerste aflevering van ‘Benali in Boeken’ waarin Abdelkader Benali op pad ging met de vraag ‘Wat is er gaande met de schrijvers in Antwerpen?’. Het programma viel in de smaak en is nu – als ‘Benali Boekt’ – voor het vierde jaar op televisie te zien.

Nieuwe serie Benali Boekt bij NTR

Vanaf zondag 3 maart 2013 onderzoekt Abdelkader Benali in Benali Boekt de blijvende invloed van zes literaire klassiekers. De besproken boeken komen uit zeer uiteenlopende periodes van de Nederlandse literatuur.

De geselecteerde boeken blijken in deze vierde serie verrassend actueel; variërend van de impasse in het onderwijs in Bint van F. Bordewijk tot de psychische problemen van jongeren binnen de jeugdzorg in Jan Rap en z’n maat van Yvonne Keuls. Hoe kwamen die boeken tot stand, hoe werden ze ontvangen, wat wilde de schrijver ermee bereiken en waar sluiten deze boeken aan bij de actualiteit? In Benali Boekt gaat Abdelkader in gesprek met de auteurs en op zoek naar antwoorden op deze prangende vragen.

Deze serie bestaat uit de volgende afleveringen:

  • Zondag 3 maart, Renate Dorrestein – Een hart van steen
  • Zondag 10 maart,  Oek de Jong – Opwaaiende zomerjurken
  • Zondag 17 maart,  Yvonne Keuls – Jan Rap en z’n maat
  • Zondag 24 maart, Ferdinand Bordewijk – Bint
  • Zondag, 31 maart, Harry Mulisch – De zaak 40/61
  • Zondag 7 april, Gerbrand Bakker – Boven is het stil

Elke aflevering wordt uitgezonden om 18.50 uur op Nederland 2.

Kijk voor meer informatie op ntr.nl/benaliboektLeave a Response