Muzikale bijdrage aan Couperusjaar – Jankobus Seunnenga zet gedichten van Couperus op muziek

Seunnenga

De Leeuwarder zanger Jankobus Seunnenga brengt een cd uit met op muziek gezette gedichten van Louis Couperus: ‘Melodie: Gedichten van Couperus’ (release: maart 2013).

Couperusjaar – Op 10 juni 2013 is het 150 jaar geleden dat Louis Couperus werd geboren. Reden voor het Louis Couperus Genootschap om 2013 uit te roepen tot Couperusjaar. Gedurende het hele jaar zal het Genootschap in samenwerking met tal van andere organisaties verschillende evenementen organiseren om het leven en werk van Couperus onder de aandacht te brengen.

couperusjaar-2013-logo

Jankobus Seunnenga – veelzijdig zanger, liedschrijver en muzikant – brengt op muziek gezette gedichten van Louis Couperus ten gehore tijdens een reeks optredens en op een cd.

Op de cd staan onder andere de 4 sonnetten die Couperus schreef onder de naam ‘Alba’ over de beeldengroep van Pier Pander, die nu in de Pier Pander-tempel te Leeuwarden staat. Daarnaast staan er op de cd nog 6 andere op muziek gezette gedichten.

Optredens – Op de agenda staan al een aantal optredens gepland in Leeuwarden (de eerste op 27/02) en in Den Haag: Louis Couperus Museum (31/03), bij het symposium De taal van Couperus (23/05) en bij de officiële viering van Couperus’ 150ste geboortedag (09/06) – zie de concertagenda.


Tentoonstelling in Pier Pander Museum 1 juni – 29 september 2013
Expositie ‘Verwante zielen. De vriendschap tussen Pier Pander en Louis Couperus’
Pier Pander en Louis Couperus maakten voor het eerst kennis in 1895 in het toenmalige atelier van de beeldhouwer in Rome. Deze ontmoeting was het begin van een levenslange vriendschap. Wat die vriendschap met name voor Couperus betekende, blijkt uit het feit dat hij Pander tot drie maal toe in zijn werk een rol heeft laten spelen.

Een gedachte over “Muzikale bijdrage aan Couperusjaar – Jankobus Seunnenga zet gedichten van Couperus op muziek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *