Ontdekkingstocht – per boot en te voet – door het Den Haag van Couperus

koninginnegracht-1900

De Koninginnegracht, rond 1900.

Van 7 april tot november 2013 organiseert Haags rondvaartbedrijf ‘Willemsvaart’ Louis Couperusvaarten “Met stille kracht vooruit”.

De Willemsvaart organiseert al 5 jaar onder meer boottochten tussen stad en strand. Dit jaar organiseert de Willemsvaart in het kader van Het Louis Couperusjaar een unieke ontdekkingstocht door het Den Haag van Couperus.

Samen met het Couperus museum en José Buschman, schrijfster van het boek ‘Couperus Culinair’ organiseert de Willemsvaart in het kader van Het Louis Couperusjaar een unieke ontdekkingstocht door het Den Haag van Couperus. ‘Met Stille Kracht vooruit. De wereld van Couperus, anno nu’.

Zie het huis waar de schrijver 150 jaar geleden geboren werd (10 juni 1863), proef onderweg enkele van zijn lievelingsgerechten en wandel mee langs de huizen van zijn familieleden. Onderweg wordt natuurlijk ook even stil gestaan bij het feit dat Nederland dit jaar 200 bestaat. We doen dat bij het Monument op Plein 1813. Na afloop van de wandeling kan men het Louis Couperus Museum aan de Javastraat bezoeken.

Deze bijzondere combinatie van varen met de Willemsvaart, wandelen met een gids van het Louis Couperus museum en genieten van hapjes en een drankje (verzorgd door Anouk van ’1001 hapjes’) start iedere vrijdag en zondag in de vroege middag bij aanlegplaats Wittebrug (Madurodam) en eindigt bij het Louis Couperus Museum aan de Javastraat. De eerste vaart is 7 april a.s. De prijs is 25 euro per persoon (vaart, wandeling en culinaire verrassing).

(bron: PERSBERICHT, 24 maart 2013)

 Leave a Response