Digitale Siebelink-wandeling door Den Haag – eerste Literaire Route app van Letterkundig Museum

Tijdens het Museumweekend op zondag 7 april 2013 lanceert het Letterkundig Museum een digitale Siebelink-wandeling door Den Haag. De gratis app voor smartphones toont de Haagse decors uit het werk van Siebelink, die door de schrijver persoonlijk worden toegelicht met anekdotes. De stad inspireerde hem en leverde stof voor zijn literaire werk. Onderweg zijn ook citaten uit verschillende romans van Siebelink te horen, voorgelezen door Derek de Lint.

De Siebelink-wandeling is de eerste in een reeks literaire routes door Nederland. Later in 2013 volgt, eveneens door Den Haag, een Couperus-route.

tento-siebelink-2013Tentoonstelling – In het Letterkundig Museum is tot  25 augustus een grote tentoonstelling over leven en werk van Jan Siebelink te zien: “Jan Siebelink. Het wonder dat mij is geschied”.

De tentoonstelling geeft inzicht in de vele facetten van Siebelinks schrijversleven. Van zijn vriendschappen met talrijke schrijvers, beeldend kunstenaars en andere personen uit het culturele leven, tot zijn liefde voor mooie schoenen en snelle bolides. Het persoonlijke fotomateriaal, de handschriften, correspondenties, aantekeningen en vele kunstwerken geven een nooit eerder getoond inkijkje in de wereld van een sensitief schrijver.

siebelink-wonder-2013-150x194Schrijversprentenboek -  Tegelijk met de tentoonstelling is van Jan Siebelink een Schrijversprentenboek verschenen met heel veel foto’s, documenten en een literair/historisch overzicht. Dit alles ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de schrijver, op 13 februari 2013.

 Leave a Response