The Big Book Public Art Installation nu in Leiden

big-book-1

De wonderlijke wereld van het woord  - Van 28 mei tot en met 1 juni 2013 organiseren de Stichting Stedenband Leiden-Oxford, BplusC en de Universiteitsbibliotheek een manifestatie over ‘De wonderlijke wereld van het woord’. Op verschillende locaties in de stad worden educatieve, culturele en kunstzinnige activiteiten aangeboden voor jong en oud.

Vandaag opent wethouder Jan Jaap de Haan de manifestatie op het Stadhuisplein. Tijdens de opening wordt het kunstwerk ‘Imagine’ van kunstenares Diana Bell officieel onthuld. In dit enorme boek mag iedere voorbijganger een idee, fantasie of verhaal schrijven.

big-book-3Het kunstwerk reist al enige tijd door Europa en zal eind 2013 worden opgenomen in de Bodleian Library in Oxford. Op de website van het Big Book zijn een aantal pagina’s te zien met de creatieve bijdragen van bezoekers en voorbijgangers.

big-book-2

The book is 2.2 metres tall, bound in leather with the title ‘IMAGINE’.

The public are invited to open the book, walk inside and release their imagination in words.

big-book-4

The Big Book was launched at the Bodleian Library, Oxford in 2010 and has since received over 2,500 contributions in seventy seven languages, after touring to seven venues.

IT IS A BOOK FOR EVERYONE

The sculpture is symbolic of the power of books and its title is IMAGINE.

 

 One Response to “The Big Book Public Art Installation nu in Leiden”

  1. Inge schreef:

    Ik ga vandaag een kijkje nemen bij het kunstwerk, ik ben benieuwd naar de inhoud!

Leave a Response