Expositie Top Naeff bij Nationaal Onderwijsmuseum

top-naeff-boek

School-idyllen (1900), Top Naeff, © collectie Nationaal Onderwijsmuseum, Dordrecht

Tijdens het Top Naeff-festival dat wordt gehouden in Dordrecht op 6, 7 en 8 september 2013 wordt in het Nationaal Onderwijsmuseum de expositie Top Naeff (1878-1953) – de vrouw achter School-idyllen ingericht.

Top Naeff, geboren in Dordrecht, werd vooral bekend door haar bakvissenroman School-idyllen (1900), die zeer geliefd was vanwege de nostalgische en herkenbare verhalen. Aan de hand van foto’s, boekomslagen, egodocumenten (brieven), enkele objecten uit de collectie van het Letterkundig Museum en de privécollectie van haar biograaf Gé Vaartjes wordt in het kort leven en werk van Top Naeff in beeld gebracht.

Deze kleine expositie zal te zien zijn tot en met 30 september 2013 in de tijdelijke lokatie van het museum aan de Nieuwe Haven 26.

Top Naeff-festival - Top Naeff, de eerste vrouw die ereburgeres werd van Dordrecht, in 1953, wordt begin september met een eigen festival herdacht. Zodra daar meer over bekend is kunt u dat natuurlijk lezen bij Boekendingen (zie ook eerder bericht).

 

 Leave a Response