Ruben Nicolai zet nieuw wereldrecord neer met voorlezen aan 327 baby’s

babyboekje-2013

Ruben Nicolai heeft als voorleesambassadeur het wereldrecord voorlezen aan baby’s verbroken, door woensdagochtend aan 327 baby’s het boekje ‘Nijntje en de wilde dieren’ voor te lezen.

De aanleiding voor de recordpoging was het 5-jarig bestaan van BoekStart, een programma waarmee bibliotheken het lezen met heel jonge kinderen willen bevorderen.

Om het record te kunnen verbeteren hoopte de organisatie dat er meer dan 100 baby’s (tot 18 maanden) in de bibliotheek aan de Oudegracht in Utrecht aanwezig zouden zijn. Het was dus een zeer succesvol evenement met 327 baby’s.

 “De baby’s luisterden gebiologeerd naar hem, er hoefde niemand te huilen,” vertelt projectcoördinator Maartje Bolt van BoekStart. (Nu.nl)

Babyboekje van het jaar – Het boekje Nijntje en de wilde dieren werd dit jaar gekozen als ‘Babyboekje van het jaar’. Het publiek kon stemmen op vijf genomineerde boekjes. Naast het winnende boek was van Dick Bruna ook het blokboekje Spelen genomineerd. De andere titels op de shortlist waren Zie je mij? van Elly van der Linden (met illustraties van Liesbeth Bernaerts), het kijkboek Baby ziet… en Piep! Een nieuwe dag van Fleur van der Weel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *