Maand van het Spannende Boek 2014 krijgt thema: T*rreur in thrillers

logo-mnd-spannend-boek

Juni – Maand van het Spannende Boek 2014 draait om t*rreur. Om de dreiging van maatschappij-ontwrichtende aanvallen en het kat en muisspel tussen t*rroristische organisaties en inlichtingendiensten. 

De Amerikaanse bestsellerauteur Tess Gerritsen schrijft het geschenkboek voor Juni – Maand van het Spannende Boek 2014.

Tess Gerritsen  (San Diego, 1953) is arts en internationale bestsellerauteur. Ze debuteerde in 1986 en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan. Bij het grote publiek werd ze vooral bekend door thrillers als Sneeuwval, Het stille meisje en De laatste sterft (The House of Books). De serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles werd met succes voor televisie verfilmd. Het stille meisje werd in 2012 bekroond met de Crimezone Thriller Award voor beste vertaalde thriller.

Juni – Maand van het Spannende Boek 2013 is zeer positief afgesloten met een omzetstijging van 9,6% aan Nederlandstalige spannende boeken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Absolute uitschieter in de afgelopen Maand van het Spannende Boek was Inferno van Dan Brown.

NB – je moet je toch afvragen of de keuze van het thema wel zo gelukkig is. Al die inlichtingendiensten die voortdurend het internet afspeuren naar ‘gevaarlijke’ termen slaan op tilt als in Nederland opeens een overdosis aan t*rreur gerelateerde termen opduiken. Ik pleit er voor om de gewraakte term dan ook uitsluitend te schrijven als t*rreur.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *