Malala Yousaf opent de nieuwe Library of Birmingham op 3 september 2013

malala-libr-2013

Malala Yousafzai, the Pakistani teenager shot by the Taliban for championing the right of girls to an education, is to formally open Europe’s largest public library in Birmingham on Tuesday.

Malala Yousafzai, die op 6 september in Den Haag de Internationale Kindervredesprijs 2013 krijgt uitgereikt, zal morgen de nieuwe bibliotheek in Birmingham officieel openen.

“I am honoured to be part of the re-opening of the Library of Birmingham today. The content of a book holds the power of education and it is with this power that we can shape our future and change lives. There is no greater weapon than knowledge and no greater source of knowledge than the written word. It is my dream that one day, great buildings like this one will exist in every corner of the world so that every child can grow up with the opportunity to succeed.”

Het Nederlandse architectenburo Mecanoo heeft in 2008 de ontwerpwedstrijd gewonnen voor dit project, waarvan de bouwkosten meer dan 200 miljoen euro bedragen. De bibliotheek van 35.000 m2 biedt naast een volwassenen- en kinderbibliotheek, studieplekken en een muziekbibliotheek onderdak aan een gezondheidscentrum, een multimediaruimte, archiefruimtes, een Shakespeare Memorial Room, kantoren, tentoonstellingsruimtes, cafés en een nieuw gemeenschappelijk auditorium met het ernaast gelegen Repertory Theatre.

mecanoo-lib1Het opvallende uiterlijk van het gebouw is opgebouwd uit metalen gevelelementen met een diameter van 5,4 meter waarop zilveren cirkels met een middellijn van 1,8 meter geplaatst zijn. De levendige schaduweffecten zijn mooi vastgelegd in onderstaande video.

 

The opening ceremony will begin at 11am and will also be attended by Ed Vaizey MP, Minister for Culture, Cllr Ian Ward, Deputy Leader of Birmingham City Council, Brian Gambles, Director of The Library of Birmingham and Francine Houben, architect.

bbcnews-birmlib-2Een fraaie fotoserie van de nieuwe bibliotheek is hier te zien bij BBC News.

 Leave a Response