Stem mee voor het ‘Boek van het Jaar’ 2013

ns-nominaties-2013

In 2012 brachten ruim 70.000  mensen hun stem uit op de genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs. De winnaar werd dat jaar Tonio van A.F.Th. van der Heijden.

Dit jaar kan er gestemd worden – t/m 14 oktober – op de volgende zes titels:

  • Jan Brokken – De vergelding
  • Michel van Egmond – Gijp
  • Geert Mak – Reizen zonder John
  • Kris Verburgh – De voedselzandloper
  • Simone van der Vlugt – Aan niemand vertellen
  • Tommy Wieringa – Dit zijn de namen

U mag ook een eigen titel invullen, maar die is bij voorbaat kansloos.

WINNAAR – Op 15 oktober wordt het winnende boek bekend gemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door . De auteur van het winnende boek ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij abonnement 1e klas ter waarde van € 5.940,-.

PRIJZENREGEN – Ook voor de stemmers is er een prijzenpakket: De hoofdprijs bestaat uit 52 weken lang, elke week in een boekwinkel een boek ter waarde van € 20,- kiezen (in totaal € 1040,-) plus een NS-jaarabonnement (NS Altijd Vrij 2e klas). De overige prijzen zijn 10 x twee NS-Dagkaarten en een Boekenbon van € 20,- en 50 x een NS-Dagkaart en Boekenbon van € 10,-.

KERNJURY
Vandaag werden ook de 275 leden van de Kernjury van de NS Publieksprijs geïnstalleerd. Een begerenswaardige positie, want deze personen krijgen allemaal de zes genomineerde boeken. Bovendien ook nog kans op een prijs: het Kernjurylid dat de meeste lezers weet te mobiliseren om mee te stemmen wordt gekroond tot Leesambassadeur en mag een jaar lang iedere maand een boek (tot € 25,-) naar vrije keuze uitzoeken in een nader te bepalen boekhandel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *