Zeeuws literair tijdschrift Ballustrada gaat samenwerken met uitgeverij Liverse in Dordrecht

balustrada-2013Ballustrada, het van oorsprong Zeeuwse literaire tijdschrift, gaat samenwerken met uitgeverij Liverse in Dordrecht.

De band met Dordrecht bestaat al jaren. Zo organiseerde de redactie poëzieavonden met Dordtse dichters. En veel Zeeuwen, waaronder de redactieleden, publiceerden poëzie- en verhalenbundels bij Liverse.

De Dordtse uitgeverij Liverse krijgt steeds meer bekendheid als uitgever van (onder meer)  poëzie en light verse,

Ballustrada, een uitgave van de stichting Zeeuws Licht, beleeft dit jaar de 27ste jaargang. Helaas vervalt met ingang van 2014 de subsidie van de provinciale overheid in Zeeland. De redactie is voortaan aangewezen op inkomsten via de abonnees. Om overleven mogelijk te maken, is er een actie Vrienden van Ballustrada gestart. Om op termijn door te kunnen gaan is echter meer nodig. Vandaar de samenwerking met Liverse. Ballustrada blijft in de toekomst zelfstandig,  maar kan zijn voordeel doen met de kennis en technische mogelijkheden die uitgeverij Liverse biedt.

Ballustrada staat bekend om zijn fraaie uiterlijk en zijn interessante rubrieken. In Laaglandse Poëzie kan de lezer kennismaken met een tiental dichters, bijeengebracht door een gastredacteur. Er is een vertaalrubriek: Taal Ver Taal. En verder biedt het tijdschrift: verhalen, essays, gedichten, kritieken. Speciale aandacht is er ook voor grafiek, met name onder de noemer mail art. Bijna heel schrijvend Nederland en Vlaanderen heeft de kolommen van het blad in de loop der jaren verrijkt.

 One Response to “Zeeuws literair tijdschrift Ballustrada gaat samenwerken met uitgeverij Liverse in Dordrecht”

 1. Henry Bosman schreef:

  Voortdurend

  ik heb er niks mee, poëzie

  altijd maar zeggen
  wat niet te zeggen valt

  en steeds die keuze
  uit letterlijk talloze vormen

  het is de wereld die de schuld is
  en waarmee ik het moet doen
  om maar niet te spreken van
  het leven

  dat in die twee
  nog iets de moeite waard is

  om in god weet wat voor
  onmanieren
  neer te zetten

  soms

  heel even

Leave a Response