Avondwake op Antwerpse begraafplaats opgeluisterd met poëzie van Maarten Inghels

Op 31 oktober 2013, de avond voor Allerheiligen, is de begraafplaats Schoonselhof in Antwerpen sfeervol verlicht met kaarsen en vuurkorven. U krijgt een kaarsje om op een graf te zetten en kan in alle rust de begraafplaats bezoeken.

Poëzie aan het graf

Schrijver Maarten Inghels draagt die avond voor uit eigen werk. “Ik zal mijn boek voorstellen over De Eenzame Uitvaart, met 40 reportages en gedichten over eenzame uitvaarten die we met verschillende schrijvers hebben verzorgd. Dat waren 40 uitvaarten waar niemand van vrienden of familie aanwezig was, maar wel een dichter.”

Om 18u en 19u geeft Inghels een lezing over ‘De eenzame uitvaart’ en leest hij voor uit het boek, in het Kasteeltje op de begraafplaats.

‘De eenzame uitvaart’ is een literair en sociaal project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart komen voordragen. Het is een laatste saluut aan mensen die meestal uit de boot vielen tijdens hun leven en dan ook zonder aanwezigheid van familie of vrienden worden begraven. zie website

http://vimeo.com/77214102

inghels-uitvaart-2013

boek

Met het boek De eenzame uitvaart blikt schrijver en coördinator Maarten Inghels terug op de vijf jaar waarin hij de onfortuinlijken van de samenleving mee naar het graf droeg.

• Maarten Inghels
De eenzame uitvaart ; Veertig verhalen en gedichten bij vergeten levens
Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen, oktober 2013
Paperback, 208 pagina’s, 22 x 14 cm
ISBN 9789085425311, verkoopprijs € 19,99 – bestel

 

 

 Leave a Response