Bezoekers Boekkunstbeurs 2013 ontvangen uniek boekje van Joost Swarte

boekkunstbeurs-2013Tijdens het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 november 2013 staat de Pieterskerk in Leiden in het teken van het boek. Dan vindt de jaarlijkse Boekkunstbeurs plaats, georganiseerd door de Stichting Drukwerk in de Marge en de stichting Handboekbinden.

Elke bezoeker krijgt een in beperkte oplage gedrukte uitgave van tekenaar Joost Swarte. Op de beurs kan men hier een omslag bij uitzoeken (keuze uit circa 20 verschillende handgedrukte omslagen), en de plano vellen onder professionele begeleiding inbinden tot een echt boekje.

Op zaterdag zal striptekenaar en grafisch vormgever Joost Swarte zelf aanwezig zijn en het speciaal voor de Boekkunstbeurs geschreven en getekende uitgaafje ‘Spreekwoorden’ presenteren en signeren.

boekkunstbeursbeurs-2012-2

Op de Boekkunstbeurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier.

Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.

boekkunstbeurs-2012-1Foto’s: Rob Over de Linden – zie hier meer foto’s van de Boekkunstbeurs 2012

Handboekbinders zullen allerlei voorbeelden van hun activiteiten tonen. Wie zelf al actief is, of zin heeft om het te worden, kan terecht bij de vele stands waar boekbindmaterialen, kalligrafiebenodigdheden en boeken over de verschillende technieken verkrijgbaar zijn. Ook zijn er papierhandelaren uit binnen- en buitenland.

Er zijn diverse demonstraties, o.a. boekdrukken, marmeren en papierscheppen.

  • De Boekkunstbeurs is voor het publiek geopend:
  • zaterdag van 10:00 – 17:00 uur en zondag van 11:00 – 17:00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *