Tentoonstellingsruimte De Verdieping van Nederland heet nu: Expositie Topstukken KB

kb-verd-1Onlangs heeft de tentoonstellingsruimte De Verdieping van Nederland, waar de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief gezamenlijk objecten uit hun collectie exposeerden, een nieuwe naam gekregen: Expositie Topstukken KB.

Dit markeert het einde van de samenwerking tussen het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek wat betreft tentoonstellingen. Het Nationaal Archief  heeft een nu een eigen expositieruimte.

De ruimte is nog hetzelfde, maar heeft een nieuwe uitstraling en er draait een nieuwe wandfilm met beelden van de collectie. Verder blijven er prachtige en bijzondere topstukken te zien in deze semi-permanente expositie, die vier maal per jaar wordt vernieuwd.

Expositie Topstukken KB – Vanaf 6 november is er weer een nieuwe selectie topstukken te zien. Het is een keuze uit de collectie authentieke boeken en handschriften met historische waarde. In deze tijdelijke expositie zijn onder andere de Beatrijs en de 1steDonald Duck  van dichtbij te bekijken (meer). Opvallend in deze expo zijn ook het grootste (150 cm hoog) en het kleinste boek (6 mm hoog) uit onze collectie.

  • Expositie Topstukken KB  is 7 dagen per week gratis te bezoeken en bevindt zich in de Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag. Naast het Den Haag CS.

 

kb-verd-2

 Leave a Response