Frits van Oostrom – Stemmen op Schrift

oostrom1.jpg

oostrom2.jpgFrits van Oostrom is deze dagen volop in het nieuws, elke krant en tv-rubriek moet hem even wat one-liners ontlokken over De Canon, gisteren gepresenteerd door een commissie onder zijn voorzitterschap. Daarover zal nog veel worden gesproken.

Hier wil ik nog even wijzen op zijn laatste grote werk ‘Stemmen op schrift’. Het eerste deel – van het begin tot 1300 – van de nieuwe serie over de Nederlandse Literatuurgeschiedenis. Dit boek verscheen op 23 februari 2006. Aarzelt u nog over de aanschaf van dit boek dan is er veel informatie te vinden op een aparte website gewijd aan dit boek. Ook is er een uitgebreid overzicht van recensies te vinden.

Overigens werd op 13 oktober bekend dat het boek genomineerd is voor de AKO Literatuurprijs 2006.
Op 10 november wordt bekend welk boek van de zes nominaties bekroond is met de AKO Literatuurprijs 2006.

Hier meer over van Frits van Oostrom, en waar ook een fragment door hem wordt voorgelezen uit ‘Maerlants wereld’, dat in 1996 bekroond werd met de AKO-literatuurprijs.

Meer over het project Geschiedenis van de Nederlandse literatuur. (Merkwaardigerwijs is er geen eigen website voor dit langjarig project, terwijl toch de bedoeling is dat het ook door een breder publiek gelezen wordt.)



Leave a Response