Wat is dat boek waard? Verzamelaars worden bijgepraat in nieuwe rubriek op weblog Perkamentus

stapel-met-riemWat is het waard? – Het is de meest gestelde vraag die de boekenliefhebber krijgt als hij over zijn verzamelen praat. Het is de meest gestelde vraag die de antiquaar krijgt. Het is een vast onderwerp bij de diverse workshops en bijeenkomsten over oude boeken en verzamelen. Het is hét moment suprême bij programma’s als Tussen Kunst en Kitsch. Er is her en der al iets over geschreven en geblogd maar volgens ons is er nog nergens een webpagina die in de breedste zin verwijst naar, antwoord geeft en ingaat op de vraag: Wat is het waard?

Zo begint een nieuwe rubriek op de website van ‘Piet Perkament – een antiquarius over zijn verzamelen, bibliofilie, historische objecten en cultureel erfgoed’, een anonieme boekenman die zijn grote kennis met regelmaat deelt in lezenswaardige artikelen.

De informatie die in de nieuwe rubriek gegeven wordt is opgesteld in samenwerking met Nick ter Wal, en beoogt inzicht te geven in de ins en outs van waarde en waardebepaling in het antiquariaat.

Aan bod komen:

– Welke waarde
– Waardefactoren
– Gebruik van internet bij waardebepalingen
– Waardevol advies
– ‘Waardige citaten’
– ‘Waardevolle’ literatuur
– ‘Vermeldenswaardige’ artikelen

  • De nieuwe rubriek ging vandaag (23 nov 2013) van start en is hier te vinden.


One Response to “Wat is dat boek waard? Verzamelaars worden bijgepraat in nieuwe rubriek op weblog Perkamentus”

  1. kelly schreef:

    hallo

    ik heb 7 suske en wiske collectie boeken liggen hoeveel zou ik daarvoor kunne krijgen?

    mvg kelly

Leave a Response