Dordtse ereburger en dichter Jan Eijkelboom krijgt als eigen straatnaam het Jan Eijkelboomsteegje…

In de gemeente Dordrecht heeft het college van burgemeester en wethouder een aantal nieuwe straatnamen bekend gemaakt. Ook ereburger en dichter Jan Eijkelboom (1926-2008) krijgt een eigen straatnaam. 

Normaal gesproken vernoemt Dordrecht personen pas minimaal tien jaar na hun overlijden. Voor Jan Eijkelboom heeft het college een uitzondering gemaakt. Zijn naam wordt verbonden aan een smalle doorgang langs het Dordrechts Museum tussen Museumstraat en Vest en krijgt de naam Jan Eijkelboomsteegje.

De keuze voor deze locatie is zeker te rechtvaardigen: één van Eijkelbooms beroemdste gedichten heet Tuin Dordrechts Museum. De tekst van dit gedicht is ook zichtbaar op een van de muren van het Dordrechts Museum.

Maar toch, om nou je ereburger en eerste officiële stadsdichter van Nederland te gedenken met een steegje…?

tuin-museum-2

 Leave a Response