Tentoonstelling Jan Siebelink in Historisch Museum Ede

siebelink-tento-2014

 

Jan Siebelink – ‘Het wonder dat mij is geschied’
Historisch Museum Ede
1 februari 2014 tot en met 14 juni 2014

In het Historisch Museum Ede is vanaf 1 februari de tentoonstelling ‘Het wonder dat mij is geschied’ te zien, waarin het werk van schrijver Jan Siebelink centraal staat. Het museum is er in geslaagd de fraaie overzichtstentoonstelling, die speciaal werd ontwikkeld in het kader van de 75e verjaardag van de Edese auteur, naar Ede te halen. De expositie is te zien van 1 februari t/m 14 juni 2014. De tentoonstelling is geproduceerd in samenwerking met het Letterkundig Museum in Den Haag.

Jan Siebelink heeft inmiddels 35 romans op zijn naam staan. Zijn roman Knielen op een bed violen was met een oplage van zo’n 600.000 verkochte exemplaren een megasucces en won de AKO Literatuurprijs.

De tentoonstelling geeft inzicht in de vele facetten van Siebelinks schrijversleven. Foto’s, citaten, handschriften en filmfragmenten leggen de relatie tussen locaties en Siebelinks romans waarbij zijn band met Ede en Veluwe/Gelderse Vallei extra uitgelicht zal worden. Siebelink zelf neemt in een speciale audiotour de bezoekers mee door zijn werk, leven en liefdes.

 

siebelink-wonder-2013

Schrijversprentenboek

Bij de tentoonstelling ‘Het wonder dat mij is geschied’ is het gelijknamige Schrijversprentenboek over het leven en werk van Siebelink verschenen, uitgegeven door De Bezige Bij. 

Jan Siebelink, Het wonder dat mij is geschied
schrijversprentenboek 58
Uitgeverij De Bezige Bij, maart 2013
softcover, 192 pagina’s, 24 x 18,5 cm
ISBN 9789023478065, verkoopprijs € 27,50
o.a. te koop bij bol.com

 

hist-museum-edeHet Historisch Museum Ede is vanaf 1975 gevestigd in het oude stationsgebouw in het centrum van Ede. Het rijksmonument werd in 1990 door de gemeente Ede gerestaureerd en gerenoveerd. (foto wikipedia)



Leave a Response