Tentoonstelling A. den Doolaard in CODA Apeldoorn

coda-ext

Van 8 maart t/m 1 juni 2014 in CODA Apeldoorn: A. den Doolaard - Zwerver, schrijver en journalist

De herberg met het hoefijzer, de Oriënt-Express en Wampie zijn bekende boeken van schrijver A. den Doolaard (1901-1994), die een onwaarschijnlijk afwisselend en spannend leven had. Tijdens de Boekenweek start in CODA Centrale Bibliotheek een grote tentoonstelling over het leven en werk van de ‘Leeuw van Hoenderloo’. Zijn liefde voor de Balkan en onafhankelijke geest komen uitgebreid aan bod.

Een onbedwingbare reislust bracht hem in grote delen van Europa, maar ook ver daarbuiten. Den Doolaard beschouwde de Balkan als zijn tweede vaderland en vertolkte zijn liefde hiervoor in boeken als Oriënt-Express en De Bruiloft der zeven zigeuners.

Generaties lazen zijn boeken voor hun middelbare schoollijst. Veertig jaar lang was Hoenderloo zijn pleisterplaats. Mede daarom past A. den Doolaard uitstekend in het thema reizen van de Boekenweek 2014. CODA organiseert in samenwerking met boekhandel Nawijn & Polak een interessant literair programma. Bovendien verzorgt Quirine Melssen met haar verteltheater een uitvoering van de Bruiloft der zeven zigeuners. Biograaf Hans Olink verzorgt in de looptijd van de tentoonstelling een lezing over A. den Doolaard.

olink-doolaard-2011

biografie

In 2011 verscheen bij uitgeverij Atlas een biografie van A. den Doolaard, ‘Dronken van het leven’, geschreven door Hans Olink.

Meer over deze uitgave, die nog steeds leverbaar is, bij Boeken over Boeken.

De biografie is o.a. te koop bij bol.com, waar ook alle bekende titels van Den Doolaard als e-book te koop zijn, voor € 4,99 per stuk.

 

 



Leave a Response