(T) ‘Kaas’ van Elsschot wordt zesde stripmuur in Antwerpen

matena-kaas.jpgVandaag publiceerde ‘De Morgen‘ het bericht dat een tekening van de Nederlandse tekenaar Dick Matena, die zopas ‘Kaas’ van Willem Elsschot heeft verstript, zal dienen als onderwerp voor de zesde stripmuur in Antwerpen.

Kaas komt toepasselijk op de gevel van de Antwerpse Stadsbibliotheek in de Korte Nieuwstraat. Deze bibliotheek heeft een uitgebreide collectie Elsschottiana in bezit.

“De Stadsbibliotheek moet nog officieel haar toestemming geven, zegt Michaël Vandebril, coördinator van Antwerpen Boekenstad. Vandebril is er echter zeker van dat de stripmuur nog dit jaar wordt gerealiseerd.
Stad Antwerpen en het Willem Elsschot Genootschap (WEG) zorgen voor de financiële ondersteuning, aldus Vandebril.

Elsschotbrieven
Er is nog meer nieuws over Willem Elsschot. Op 5 april overhandigt Wilma Schuhmacher van het gelijknamige Amsterdamse antiquariaat meer dan dertig originele Elsschotbrieven aan het WEG. Het gaat om de correspondentie tussen Elsschot en zijn Nederlandse vriend Peter van Steen. Het WEG heeft de intentie om op zijn beurt de briefwisseling in permanente bruikleen te geven aan het Letterenhuis in Antwerpen, zodat de brieven toegankelijk worden voor onderzoek.

Elsschotcatalogus
Antiquariaat Schuhmacher presenteert diezelfde dag een exhaustieve Elsschotcatalogus met een overzicht van alle edities van het werk van de schrijver tussen 1913 en 1960. Alle drukken en varianten in kleur en omslag per druk worden gesignaleerd.

(lees het hele bericht bij De Morgen)

• Kaas (een beeldroman) door Willem Elsschot en Dick Matena is een uitgave van Athenaeum-Polak & Van Gennep en kost 29,95 euro.



Leave a Response