Sfeervolle expositie met topstukken uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek

kb-verd-1

Meerdere malen heeft Boekendingen aandacht besteed aan de sfeervolle expositieruimte die, ietwat verborgen, te vinden was in het gebouw waar de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief gevestigd zijn. Pal naast het Centraal station in Den Haag. De ruimte werd door beide organisaties beheerd en gevuld met schatten uit hun collecties.

Vanaf oktober 2013 kwam er een einde aan de samenwerking. Het Nationaal Archief  heeft een nu een eigen expositieruimte: Het Geheugenpaleis. Gelukkig bleef de bestaande ruimte in tact onder de naam “Expositie Topstukken KB“.

De ruimte is nog hetzelfde, maar heeft een nieuwe uitstraling en er draait een nieuwe wandfilm met beelden van de collectie. Verder blijven er prachtige en bijzondere topstukken te zien in deze semi-permanente expositie, die vier maal per jaar wordt vernieuwd. Wel jammer is dat de expositie niet meer op zondag is te bezoeken.

Expositie Topstukken KB - Van getijdenboek tot prentenboek!

Vanaf 5 maart 2014 is er weer een nieuwe selectie topstukken te zien uit de omvangrijke collectie van de Koninklijke Bibliotheek. Onder andere het bijzondere getijdenboek van Simon de Varie en het fabrieksprentenboek Buiten! Waar de vogels fluiten liggen in de vitrines. Deze en nog veel meer topstukken van de middeleeuwen tot nu zijn tot 14 juni te bekijken.

  • De Expositie Topstukken KB is 6 dagen per week gratis te bezichtigen, en goed te combineren met een bezoek aan het Letterkundig Museum/Kinderboekenmuseum en de tentoonstelling Het Geheugenpaleis van het Nationaal Archief.  Openingstijden: maandag-vrijdag van 10–17 uur en op zaterdag van 12–17 uur.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ARw7e4eB1oY

 Leave a Response