Boekenweek 2014 – de uitgaven

http://www.youtube.com/watch?v=XhwBxv_oMKc

 

boekenweek-2014-1• BOEKENWEEKGESCHENK

Het Boekenweekgeschenk in 2014 is ‘Een mooie jonge vrouw’, geschreven door Tommy Wieringa. 

Het geschenk wordt u tijdens de Boekenweek gratis aangeboden door uw boekwinkel bij aankoop van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme — waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen.

boekenweek-2014-2• BOEKENWEEKESSAY

Het Boekenweekessay ‘Arctisch dagboek’ is geschreven door Jelle Brandt Corstius.

Het essay is tijdens de Boekenweek voor slechts € 2,50 verkrijgbaar in de boekwinkel. 

De aantekeningen tijdens een cruise op de Witte Zee vormen de basis voor Arctisch dagboek, het persoonlijke verslag van Jelle Brandt Corstius over reizen per cruiseschip en over zijn liefde voor Rusland. En over de ellende van bekend zijn, en de behoefte aan alleen zijn.

Ik begon het dagboek tegen het einde van de reis. Ik was ernstig in de war en durfde mijn raamloze hut niet meer uit. Ik sta niet in voor de waarheid van dit document; zoals gezegd was ik in de war. En ik at nauwelijks, want om aan eten te komen moest ik mijn hut uit, en dat wilde ik niet. Dat het schip flink op en neer deinde, hielp ook niet mee. Ik heb besloten om het dagboek in al zijn rauwheid intact te laten.’

boekenweek-2014-3 • BIBLIOTHEEKBUNDEL

De bibliotheekbundel is het cadeau van de bibliotheek aan hun (nieuwe) leden en staat vol reisverhalen van bekende Nederlanders. Gratis verkrijgbaar bij deelnemende bibliotheken.

In deze bundel nemen vele bekende Nederlanders, waaronder Frans Timmermans, André Rieu, Joris Linssen, Adriaan van Dis, Floortje Dessing, Derk Bolt, Redmond O’Hanlon, Lauren Verster en Petra Stienen, u mee op reis naar hun meest bijzondere reiservaring. 

boekenweek-2014-4 • BOEKENWEEKMAGAZINE

Het Boekenweekmagazine van 2014 staat vol leestips en boeken bij het thema Reizen. In boekwinkel en bibliotheek verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Er is aandacht voor elk boek afzonderlijk. Er zijn interviews met o.a de hoofdrolspelers in de komende Boekenweekweek: Tommy Wieringa en Jelle Brandt Corstius, die ook hun leestips geven.

Abdelkader Benali vertelt over reizen en schrijven. Dit uiteraard in het kader van de schrijfwedstrijd, waarmee een reis naar Marokko gewonnen kan worden met Abdelkader Benali als reisleider.

 Leave a Response