Woutertje Pieterse Prijs 2014 gewonnen door Marjolijn Hof

hof-drie-2013Op 6 maart 2014 werd de jaarlijkse Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt aan Marjolijn Hof voor haar boek ‘De regels van drie‘ (Querido).

Twan en zijn tweelingzus Linde reizen met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet goed meer voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denkt hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survivalhandboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?

De Woutertje Pieterse Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking voor het eerst is verschenen.

 Leave a Response