Eerste Indiebookday in Groningen

indiebookday-2014Op zaterdag 22 maart 2014 wordt in verschillende landen het bestaan van het onafhankelijke boek gevierd. Boeken die normaal gesproken minder in de aandacht staan komen op IndieBookDay aanbod. Uitgeverij Passage in Groningen haakt nu als eerste in Nederland in op dit initiatief en stelt die dag haar deuren open voor het publiek. 

Het idee van Indiebookday is overgewaaid uit Duitsland waar vorig jaar mairisch Verlag het initiatief nam voor de eerste Indiebookday. In Nederland werd Indiebookday nog niet eerder gevierd. Uitgeverij Passage, een zelfstandige uitgeverij die titels uitbrengt op de landelijke boekenmarkt, neemt daarom het initiatief om het zelfstandige boek ook in Nederland te vieren.

Doel van de dag is om de zichtbaarheid van boeken van zelfstandige uitgeverijen te vergroten. Op deze dag doen we dat op de uitgeverij zelf. De dag moet een stimulans voor de boekhandel zijn om deze boeken een plek te (blijven) gunnen. Volgend jaar zullen we er in samenwerking met andere zelfstandige uitgevers een grotere draai aan aan geven.

Boterdiep 117, Groningen (in Het Paleis)
zaterdag 22 maart 2014
tijd: 13.00-17.00 uur
entree gratis



Leave a Response