Facing Pages 2014 – Independent Magazines Biennale

Het ‘onafhankelijke magazine’ bloeit wereldwijd als nooit tevoren. Steeds meer ontwerpers, schrijvers en kunstenaars werken aan eigen tijdschriften, gedrukt of virtueel. Met een eigen magazine zijn de makers in staat om hun verhaal compromisloos te delen met een groep betrokken lezers. Het maakt ze minder afhankelijk van traditionele gatekeepers zoals een uitgever.

facing-pages-2014-1 Op 28 & 29 maart 2014 vindt voor de derde keer Facing Pages plaats. Facing Pages is het grootste, toonaangevende event van Europa over onafhankelijke magazines. Het biedt een symposium, expositie, randprogramma en ruimte voor ontmoeting. De biennale, sinds 2010 in Arnhem, haalt deze lente opnieuw honderden magazines en magazine-liefhebbers naar Nederland. 

Naast het symposium is er een uitgebreide expositie van onafhankelijke magazines, samengesteld door initiatiefnemers Joost van der Steen en William van Giessen van OK Parking. Zij selecteerden de afgelopen 2 jaar de mooiste, meest spraakmakende en uiteenlopende magazines ter wereld. 

Het symposium van Facing Pages vindt plaats op 28 & 29 maart 2014. De expositie is te bezoeken vanaf 28 maart tot 7 april.

Facing Pages is the leading biennale on independent magazines in Europe. During several days the city centre of Arnhem will be transformed into a free haven for magazine makers and lovers. 

 Leave a Response