All about my maps – het werk van Yomar Augusto in GR-ID

maps-groningen-2014-1All about my maps – het werk van Yomar Augusto,
van 13 april t/m 3 augustus 2014 in GR-ID, grafisch museum Groningen

Van 13 april tot en met 3 augustus 2014 organiseert GR-ID een tentoonstelling met het werk van de Braziliaanse vormgever-typograaf Yomar Augusto. In zijn unieke werk weet Yomar traditionele vormgeving te combineren met de nieuwste technieken, waardoor een bijzondere gelaagdheid en unieke, eigen stijl ontstaat.  

De expositie biedt een overzicht van het werk van Augusto. Centraal staat zijn project ‘All about my maps’. In dit project creëert Augusto aan de hand van coördinaten, die hij kreeg van het publiek, een reis van vertrekpunt naar eindbestemming door landkaarten heen. Historische landkaarten, een lasersnijder en de input van het publiek vormen de belangrijkste instrumenten voor dit project, waarin unieke reizen door papier worden gecreëerd.

En dat ziet er zo uit…

Yomar Augusto woont in New York City en groeide op in Rio de Janeiro. Hij volgde eerst een opleiding voor grafisch vormgever waarna hij in 2001 in New York een studie fotografie begon. Aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag behaalde hij zijn masters in typografie. Hij werkte acht jaar in Nederland, maar verhuisde onlangs weer naar new York. Daar heeft hij ondertussen zijn eigen bureau. Hij deed opdrachten voor onder meer voor Adidas, het Japanse modemerk Fur Fur en diverse organisaties in Rotterdam.

Yomar-Augusto-1Yomar-Augusto-2

 Leave a Response