Boekhandel Donner moet in vijf weken bankgebouw tot winkel verbouwen

upload RTV Rijnmond, 17 april 2014

De Rotterdamse vestiging van Polare maakt dankzij de hulp van een aantal investeerders en crowdfunding, waarmee 250.000 euro is opgehaald, een doorstart onder de oude vertrouwde naam Donner. Omdat de huur van de vertrouwde locatie op het Binnenwegplein te duur is verhuist Donner naar het voormalige ABN-bankgebouw aan de Coolsingel.

Haast is geboden want eind mei moet de sleutel worden ingeleverd bij de eigenaar van het huidige pand. In vijf weken tijd moet dus de bedompte gesloten kantoorruimte van het bankgebouw omgetoverd worden tot een levendig boekenpaleis.

Op de begane grond is 3500 m2 beschikbaar. Naast de boekenverkoop komt er ruimte voor lezingen, horeca en waarschijnlijk gaat er ook weer muziek verkocht worden.

Het is de bedoeling om in het Pinksterweekend open te gaan.

 

Plan Forum?

Het bankgebouw waarvan de begane grond nu ingericht wordt voor boekhandel Donner, maakt overigens deel uit van een ambitieus plan om in het centrum van Rotterdam nog een winkelcentrum van internationale allure te realiseren. Dit plan Forum is nog wel omstreden omdat de middenstand van mening is dat er teveel verkoopoppervlakte bijkomt.

plan-forum-1

Het ABN AMRO gebouw aan de Coolsingel, gebouwd in 1941 – 49 door architect H.F. Mertens, is in 2010 als Rijksmonument aangewezen. Achter het ABN AMRO gebouw zal een grootschalig nieuwbouwcomplex verschijnen naar ontwerp van OMA. In deze “kubus” en een deel van de omliggende gebouwen zullen winkels, culturele functies, horeca, kantoren en woningen gevestigd worden. Projectontwikkelaar Multi Vastgoed verwacht dat het multifunctionele complex “Forum Rotterdam”, dat een unieke verbinding realiseert tussen de Lijnbaan, het Binnenwegplein, de Beurstraverse (`Koopgoot`) en de Coolsingel een grote impuls zal geven aan het winkelgebied in de binnenstad.

 



Leave a Response