Het Logos Festival – de kracht en de rijkdom van het woord – 23/25 mei 2014

logos-festival-2014Logos Festival
w o o r d e n  m a k e n  d e  w e r e l d
23 – 24 – 25 mei 2014 | De Balie & de Krakeling

Van appen tot oeuvre, van kinderboek tot palindroom, van logica tot leugen, van straat tot theater. In een tijd waarin beelden overheersen en taal transformeert tot afkortingen en emoticons viert het Logos Festival de kracht en de rijkdom van het woord.

Woorden maken de wereld. Woorden schrijven de werkelijkheid. En wij vormen de woorden. Ze delen onze gedachten, ideeën, emoties, ervaringen en ze helpen onze eigen plaats in de wereld te bepalen. Een leugentje om bestwil, het tappen van een goeie mop, de magie van een meeslepende toespraak, een lied dat je recht in je hart raakt en een verhitte discussie… Logos eert het woord in al zijn verschijningsvormen.

Logos is een festivalweekend voor jong en oud vol theater, speeches, verhalen, workshops, muziek, literatuur, wetenschap en filosofie in het culturele hart van Amsterdam, verdeeld over De Balie en de Krakeling.

Met Willie Wartaal, Maaike Ouboter, Saskia De Coster, Ted van Lieshout, Maxim Hartman, Akwasi, Karin Amatmoekrim, Ronald Plasterk, Sjoerd Kuyper, Simon van der Geest, Hafid Bouazza, De Gruffalo door TG Meneer Monster, De Gebroeders Fretz, en vele anderen…

en niet te vergeten: De Willem de Ridder Experience

Hieronder een impressie van LOGOS 2013

http://vimeo.com/93352528

 



Leave a Response