Drukkunstmuseum, historische drukkerij en grafisch atelier in Maastricht

drukkunstmuseum-1

Drukkunstmuseum, historische drukkerij en grafisch atelier.

drukkunstmuseum-logo-2014In de historische binnenstad van Maastricht is in het pand Jodenstraat nr. 22 is het museum van de druk- en prentkunst gevestigd. Het sfeervolle museum bestaat uit een historisch pand met een overdekte binnenplaats en een aangrenzend kapelgebouw.

In dit museum bevindt zich een unieke oude drukkerij van rond het jaar 1900 en in het kapelgebouw zijn er bijbehorende tentoonstellingsruimtes, waar de druk- en de prentkunst centraal staan. Tijdens de rondgang wordt aan de hand van verschillende materialen, gereedschappen, drukpersen en prenten een historisch overzicht gegeven van de ontwikkeling van de drukkunst: van boekblok tot de ets van Rembrandt en de lithodruk van Toulouse Lautrec. Enkele oude drukpersen kunnen in werking gezet worden.

Op de bovenverdieping van het kapelgebouw wordt de Glaser Collectie getoond, bestaande uit grafiek, tekeningen en objecten in de geheel eigen stijl van kunstenaar René Glaser, de initiatiefnemer van het museum. Hij geeft ook regelmatig rondleidingen door het museum.

drukkunstmuseum-2

Nieuwe naam – Het museum bestaat al 25 jaar onder de naam Museum de Historische Drukkerij, maar dit voorjaar is er een nieuwe start gemaakt als ‘Drukkunstmuseum, historische drukkerij en grafisch atelier’ met een gemoderniseerde website en een nieuwe huisstijl.

Het drukkunstmuseum is voor individuele bezoekers geopend van maart t/m juli en september t/m november, elke zaterdag 13 – 17 uur

  Let op: het museum is gesloten in de maand augustus,
dus ga nog deze maand een kijkje nemen in dit fraaie museum. 

NB – Groepen vanaf 6 personen kunnen het gehele jaar van maandag t/m zaterdag – op afspraak – komen voor een rondleiding en kopje koffie.
informatie en reserveren > www.drukkunstmuseum/bezoek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *