Nieuw boekje van Ilja Leonard Pfeijffer tijdens ‘Boeken rond het Paleis’ in Tilburg

Op zondag 31 augustus 2014 vindt de 17e editie van ‘Boeken rond het Paleis’ plaats in het centrum van Tilburg.

‘Boeken rond het Paleis’ is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland. En zoals elk jaar, op de laatste zondag van augustus, staan ze er weer, de meer dan 300 kramen, waarvan de planken diep doorbuigen onder vele, ontelbaar vele boeken. ‘Leesvoer’ heet dat oneerbiedig, maar de ware boekenliefhebber weet beter. Met een hart dat vol verwachting klopt, gaat hij van kraam naar kraam, op zoek naar dat boek waarop hij al zo lang zijn zinnen heeft gezet, of gewoon om te zien ‘of er iets interessants bij zit’.

De boekenmarkt rond het oude paleis-raadhuis (Stadhuisstraat, Katterug, Schouwburgring, Willemsplein) is open van 10.00 uur tot 17.00 uur

pfeijffer-weemoed-2014Boekpresentatie
Op deze zondag presenteert TiLT en Stichting P.J. Cools het boekje ‘Van weemoed naar de nacht’ van Ilja Leonard Pfeijffer.
De presentatie vindt plaats om 13.00 uur in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Pfeijffer zal uit zijn werk voordragen, waarna wethouder Marcelle Hendrickx het eerste exemplaar ontvangt.

Op uitnodiging van TiLT verbleef Pfeijffer in maart 2014 zes dagen en nachten in Tilburg. Van weemoed naar de nacht is zijn antwoord op de opdracht: ga op zoek naar de ziel van de stad. In dit verhaal leren we tussen de regels door de ziel van de stad kennen, terwijl het personage Ilja Leonard Pfeijffer zich in allerlei bochten wringt om het goed te doen.

‘En pas toen ik Tilburg verliet om er nooit meer terug te keren, begreep ik dat zij haar handicap koestert als een kostbaar geheim dat haar in staat stelt om alles te doen wat zij wil. Mocht er ooit in de toekomst een manier worden gevonden om Tilburg te ontdoen van haar ongeneeslijke lelijkheid, zou zij sidderend terugdeinzen, omdat zij met elke verfraaiing alles zou verliezen wat haar uniek maakt.’

Tijdens de boekenmarkt signeert Ilja Leonard Pfeijffer zijn Van weemoed naar de nacht dat bij de stand van TiLT en Stichting Cools te koop is voor € 10,00.

kempen-dolmans-2014Ter gelegenheid van de 17de editie van Boeken Rond Het Paleis in Tilburg, verschijnt nog een uitgave. Dichter Jef van Kempen stelde een bundel samen over het leven en werk van de Tilburgse dichter Henri Dolmans (1840-1899), een markante ‘minor poet’ die de negentiende eeuw kleur gaf met zijn vele honderden funeraire gedichten.

Het Boek met de titel: ‘Henri Dolmans, dichter van jubel en van smart’ is een uitgave van Stichting Cools, verzorgd door uitgeverij Art Brut en verkrijgbaar via de boekhandel.

Henri Dolmans, dichter van jubel en van smart

 

 Leave a Response