‘Graphic Design Museum’ wordt de nieuwe naam voor De Beyerd in Breda

beyerd1.jpg

Op 1 april 2005 ging het Museum De Beyerd in Breda dicht voor een grote verbouwing. Het museum was toen vijfentwintig jaar in bedrijf geweest als centrum voor beeldende kunst, met toenemende aandacht voor grafisch ontwerp en typografie.beyerd2.jpg

Op 11 juni 2008 zal koningin Beatrix het vernieuwde museum openen.
Het zal dan hèt grafisch museum van Nederland zijn. Maar ook wordt het een breed instituut dat tegelijkertijd fungeert als kenniscentrum, onderwijsomgeving, productiehuis, winkel en ontwerperscafé. Een deel van de expositieruimte bevindt zich onder de grond.

Het museum start met een openingsexpositie onder de titel ‘Dialoog’.

rechts – artist impressions van Hans van Heeswijk Architecten.
boven Foto nieuwe logo – Omroep Brabant.Leave a Response