‘Unbinding the Book’ – kunstenaars bedenken nieuwe concepten voor het boek van de toekomst

http://vimeo.com/94657163

Unbinding the Book will bring together the work of practicing artists, recent graduates and a new generation of creatives to celebrate the art of books and illustrated story telling.

Negen internationale kunstenaars en ontwerpers zijn uitgenodigd nieuwe concepten te bedenken voor het boek van de toekomst in het digitale tijdperk. ‘Unbinding The Book‘ is een project van Blurb (doehetzelf uitgeefplatform) en visual art studio Jotta in Londen.

De lancering van het project (zie introfilmpje hierboven) was in april van dit jaar en de resultaten zullen te zien zijn op de Londen Art Book Fair van 26-28 september 2014.

De negen internationale kunstenaars en ontwerpers verleggen in ‘Unbinding the Book’ de grenzen en herdefiniëren het boek door gebruik te maken van nieuwe vormen, materialen en productiemethodes zoals pré- en post-printing of digital augmentation. Hiermee laten zij de toekomst van het boek zien voor zowel auteurs als de branche. De kunstenaars verkennen verschillende thema’s binnen de boekenbranche, waaronder het karakter van print, de boekproductie in het digitale tijdperk en de democratisering van print.

Meer over de projecten van deze kunstenaars op de website en blog van ‘Unbinding The Book‘.

unbinding-the-book-2014Leave a Response