“Het raadsel van alles wat leeft” wint na de Gouden Penseel nu ook de Gouden Griffel

raadsel-penseel-2014-2Jan Paul Schutten wint Gouden Griffel 2014

  De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Jan Paul Schutten (Vlissingen, 1970) voor zijn boek Het raadsel van alles wat leeft. Schutten ontving de onderscheiding vanavond tijdens het Kinderboekenbal, bij de opening van de 60ste Kinderboekenweek.

‘De Gouden Griffel 2014 gaat naar een briljant boek, dat – ondanks het inhoudelijk zware thema – licht en lucht kent en dat tot nadenken en lachen verleidt. Niet snel zal opnieuw een boek verschijnen met zo’n grootse ambitie en meesterlijke uitwerking,’ aldus de Griffeljury.

In Het raadsel van alles wat leeft beschrijft Schutten de evolutie van het leven, van het pantoffeldiertje tot het ontstaan van de mens. Het is de tweede Gouden Griffel voor Jan Paul Schutten. In 2008 ontving hij er een voor Kinderen van Amsterdam.

raadsel-penseel-2014-1Eerder deze week werd Het raadsel van alles wat leeft al bekroond met een Gouden Penseel voor de illustraties van Floor Rieder. Een dubbele bekroning is drie keer eerder voorgekomen, de laatste keer was in 1985 voor Kleine Sofie en Lange Wapper van Els Pelgrom en Thé Tjong-Khing.

De Kinderboekenweek 2014 duurt nog tot 12 oktober en heeft als thema Feest!Leave a Response