The Maastricht International Poetry Nights 2014

maastricht-poetry-2014

Op 30 en 31 oktober en 1 november dragen grote dichters van over de hele wereld hun gedichten voor in theater La Bonbonnière te Maastricht tijdens The Maastricht International Poetry Nights (MIPN).

Er komen heldere dichters, woeste dichters, grappige dichters, verstilde dichters en gedreven dichters, jong en oud, uit binnen- en buitenland. Eregast is P.C. Hooft-prijswinnaar K. Schippers, die wordt geïnterviewd door dichter en VPRO-presentator Wim Brands. Het festival opent met het Edmond Hustinx-essay over poëzie van dichter, essayist en toneelschrijver Benno Barnard.

Uit Nederland komen verder Joost Zwagerman (leest voor uit zijn nieuwe bundel), Peer Wittenbols (won dit jaar de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste lied), Annemieke Gerrist (een van de beste jonge dichters) en Hans van de Waarsenburg (reus uit Maastricht, las over de hele wereld voor).

De buitenlandse dichters zijn in eigen land grootheden, of grote beloftes: Ricardo Domeneck (Duitsland/Brazilië), Caleb Klaces (UK), Nick Laird (Ierland), Afrizal Malna (Indonesië), David O’Meara (Canada), Ulf Karl Olov Nilsson (Zweden), Anne Penders (België) en Marion Poschmann (Duitsland).

Nederlandse vertalingen worden op een groot scherm geprojecteerd. De muzikale omlijsting tijdens de drie festivalavonden wordt verzorgd door The Torunski Brothers (Polen), alumni van de jazzafdeling van het Conservatorium Maastricht. Ook is er een kinderprogramma met Paul van Loon, Esther de Koning en Edward van de Vendel.

De officiële opening is donderdag 30 oktober om 19.30 uur.



Leave a Response