De Bronzen Uil 2014 naar Kris Van Steenberge met zijn boek ‘Woesten’

steenberge-woesten-2014De Bronzen Uil, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman, gaat dit jaar naar Kris Van Steenberge wint met zijn boek ‘Woesten’.

De prijs, een bronzen beeld en een som van 5.000 euro, werd vanavond overhandigd tijdens het literair festival Het Betere Boek.  Ook de lezersprijs was voor Van Steenberge.

De jury, onder leiding van Jos Geysels was unaniem in haar keuze.

“Door de combinatie van een groot inlevingsvermogen, een historische precisie en de aandacht voor de manier waarop mensen spreken en zwijgen is ‘Woesten’ (uitgeverij Vrijdag) een literaire voltreffer geworden.”

De andere genomineerden waren: Chris Ceustermans met ‘De boekhandelaar’ (Manteau), Anne Eekhout met ‘Dogma’ (Arbeiderspers), Carmien Michels met ‘We zijn water’  (De Bezige Bij), Feline Minne met ‘Medea en ik’ (Houtekiet), Lara Taveirne met ‘De kinderen van Calais’ (Manteau), Ann Thijssen met ‘De vrouw die blijft’ (Prometheus), Niña Weijers met ‘De consequenties’ (Atlas Contact) en Onno Wesseling met ‘De eeuw van Carlos Moreno Amador’ (De Geus).

 Leave a Response